Η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποσυρθεί για πολλές εβδομάδες στο κάστρο του Ουίνδσορ, σε απόσταση 40 χλμ δυτικά του Λονδίνου, εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.”Ως προληπτικό μέτρο και για πρακτικούς λόγους βάσει των υφιστάμενων συνθηκών, υπήρξε μια σειρά τροποποιήσεων στην ατζέντα της βασίλισσας”, αναφέρει το παλάτι σε δελτίο Τύπου. “Η βασίλισσα θα πάει στο κάστρο του Ουίνδσορ για την περίοδο του Πάσχα την Πέμπτη 19 Μαρτίου, μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί. Είναι πιθανόν η βασίλισσα να παραμείνει εκεί μετά την περίοδο του Πάσχα”, διευκρινίζουν τα βρετανικά ανάκτορα.
Ο πρώην προσωπικός σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και της πριγκίπισσας Νταϊάνα για πάνω από 15 χρόνια, Ντάρεν Μακ Γκρέιντι, μας αποκαλύπτει πως η εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και των υπολοίπων μελών της βασιλικής οικογένειας.
Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό σεφ, η βασίλισσα είναι πιο πιθανό να καταφύγει σε παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά ενώ δεν πρόκειται να κόψει τα αγαπημένα της γλυκά. Ο σεφ ανέφερε ότι «Η βασίλισσα λατρεύει τη σοκολάτα. Και ιδιαίτερα τις σοκολατένιες τούρτες. Τώρα δεν είναι ώρα για δίαιτες, αλλά ώρα να καταπραΰνουμε το σώμα».
Σε αντίθεση, η Δούκισσα του Κέμπριτζ, μάλλον θα επιλέξει σαλάτες αλλά και αυτή δεν πρόκειται να απαρνηθεί τα αγαπημένα της γλυκά όπως είναι η πουτίγκα καραμέλας.
Διαμένοντας στο κάστρο του Ουίνδσορ , δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα επάρκειας τροφίμων καθώς το κάστρο διαθέτει δικό του λαχανόκηπο και φάρμα, ενώ τα προϊόντα που παράγει μπορούν να συντηρήσουν τους ενοίκους τους για μήνες. Μάλιστα ο σεφ Ντάρεν ανέφερε ότι αμέσως μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο, το 1947, η Ελισάβετ είχε ζητήσει τότε να καλλιεργούνται φράουλες στο κάστρο του Γουίντσορ, οι οποίες ακόμα και σήμερα αποτελούν την αγαπημένη της λιχουδιά και συνοδεύουν άψογα τις πουτίγκες της.