Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα παρεβρέθηκαν στο Αββαείο το Γουέστμινστερ ώστε να παρακολουθήσουν την λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας κατά την οποία ο Κάρολος πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία ως μονάρχης.

Στο πλευρό τους σε αυτή τη σημαντική στιγμή, βρέθηκαν μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου, η πριγκίπισσα Άννα και ο αντιναύαρχος Σερ Τιμ Λόρενς.

Ο 74χρονος βασιλιάς και η 75χρονη βασιλική σύζυγος βρέθηκαν εκεί για την ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των 56 χωρών και εθνών που απαρτίζουν την Κοινοπολιτεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε την ομιλία του από τον Μεγάλο Άμβωνα, ενώ φυσικά, ανέφερε και την αγαπημένη του μητέρα, την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Ο λόγος του βασιλιά Καρόλου ως Μονάρχης

«Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας ήταν μια ημέρα ιδιαίτερης υπερηφάνειας για την αγαπημένη μου μητέρα, την αείμνηστη βασίλισσα – μια πολύτιμη ευκαιρία να γιορτάσουμε την οικογένειά μας της Κοινοπολιτείας, στην υπηρεσία της οποίας αφιέρωσε τη μακρά και αξιοσημείωτη ζωή της», είπε. «Διαδεχόμενος την Αυτού Μεγαλειότητα ως Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, αντλώ μεγάλη δύναμη από το παράδειγμά της, μαζί με όλα όσα έχω μάθει από τους εξαιρετικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, σε όλη την Κοινοπολιτεία, εδώ και τόσα χρόνια» ανέφερε αρχικά.

Ο βασιλιάς πρόσθεσε, «Η Κοινοπολιτεία υπήρξε σταθερά στη ζωή μου, ακόμα όμως η ποικιλομορφία της συνεχίζει να με εκπλήσσει και να με εμπνέει. Οι σχεδόν απεριόριστες δυνατότητές της ως δύναμη για το καλό στον κόσμο απαιτεί την υψηλότερη φιλοδοξία μας- η τεράστια κλίμακα της μας προκαλεί να ενωθούμε και να είμαστε τολμηροί».


Όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα έφτασαν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, τους συνάντησε ο κοσμήτορας και αμέσως μετά χαιρέτησαν τα μέλη της Λέσχης Μαορί του Λονδίνου Ngāti Rānana. Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε επίσης μερικούς από αυτούς με το χόνγκι, έναν παραδοσιακό χαιρετισμό των Μαορί όπου δύο άτομα πιέζουν τη μύτη και τα μέτωπά τους μεταξύ τους.

Η λειτουργία ξεκίνησε με μια πομπή σημαιών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικά σχεδιασμένης Κοινοπολιτειακής Σημαίας για την Ειρήνη.

Στο καλωσόρισμά του, ο κοσμήτορας του Γουέστμινστερ, είπε ότι η εκκλησία ήταν μαζί «σε αυτόν τον οίκο προσευχής και τον τόπο της στέψης το έτος της στέψης» για να γιορτάσει ως Κοινοπολιτεία των Εθνών. Καθοδηγώντας μια προσευχή για ειρήνη, πρόσθεσε: «Θα προσευχηθούμε και εμείς για τον βασιλιά μας καθώς προσβλέπουμε στην ημέρα που θα συγκεντρωθούμε ξανά εδώ με πίστη και στοργή. Ως άνθρωποι με πίστη, ελπίδα και συμπόνια, θα προσευχηθούμε για τους λαούς του. Για την Τουρκία, τη Συρία και την Ουκρανία και όλους τους λαούς για τους οποίους ο τελευταίος χρόνος έφερε μεγάλα βάσανα και απώλειες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ