Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα και η σχέση τους μπορεί να είναι από τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης και η συμβίωση τους εξαιρετικά αρμονική, ωστόσο υπάρχει κάτι που τους…χωρίζει.
Υπάρχει ένα κοινό χόμπι το οποίο τους κάνει να είναι «βαθιά ανταγωνιστικοί», σύμφωνα με τον γιο της Καμίλα, Τομ Πάρκερ Μπόουλς.
Η αποκάλυψη βρίσκεται στο νέο βιβλίο μαγειρικής του Τομ, “Cooking and the Crown“, το οποίο εξερευνά συνταγές βασιλικής έμπνευσης από τη βασίλισσα Βικτώρια έως τον βασιλιά Κάρολο.
Κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του βιβλίου προσφέρεται μία συνταγή χειροποίητης παπαρδέλας με μανιτάρια πορτσίνι. Εκεί ο Τομ αποκαλύπτει ότι ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα είναι «βαθιά ανταγωνιστικοί» σχετικά με τα μανιτάρια τους. Το κυνήγι μανιταριών είναι ένα χόμπι που ο βασιλιάς Κάρολος απολαμβάνει εδώ και χρόνια.
Ο Τομ έγραψε: «Τα άγρια μανιτάρια είναι κάπως εμμονή, με τον Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα να είναι βαθιά ανταγωνιστικοί ως προς τις επιλογές τους».
Επίσης, έχουν τις δικές τους κότες στο οικογενειακό τους σπίτι στο Gloucestershire, το Highgrove House, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φρέσκα αβγά βρίσκονται ψηλά στο μενού του πρωινού του βασιλικού ζευγαριού.
Ο συγγραφέας περιέγραψε προηγουμένως την πράσινη προσέγγιση του βασιλιά Καρόλου στα τρόφιμα, εξηγώντας: “Η Αυτού Μεγαλειότητα ο βασιλιάς δίνει μεγάλη σημασία στα τρόφιμα και την προέλευση τους. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξέρει για τις σπάνιες ράτσες βοοειδών, τις ποικιλίες δαμάσκηνου και μήλων, το πρόβειο κρέας και τα άγρια μανιτάρια, και τη νοστιμιά των τυριών
“Κάθε μονάρχης είχε τα δικά του γούστα και προτιμήσεις, και το ενδιαφέρον του βασιλιά για τη βιώσιμη, γεωργία είναι γνωστό και ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Οι συμβουλές του είναι ανεκτίμητες, η γνώση του βαθιά.”
Ο Κάρολος και η Καμίλα, είναι γνωστό ότι αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά χρησιμοποιώντας φρέσκα προϊόντα – μεγάλο μέρος των οποίων παράγονται στο δικό τους κτήμα. Ο βασιλιάς από τη διατροφή του έχει αποκλείσει το κρέας και ενώ έχει περιορίσει και τα γαλακτομικά προϊόντα. «Εδώ και χρόνια δεν τρώω κρέας ενώ φροντίζω να καταλάνωνω ψάρι δύο ημέρες την εβδομάδα. Επίσης επιδιώκω να μην τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα για μια μέρα την εβδομάδα», έχει δηλώσει ο Κάρολος στο παρελθόν. Επίσης, δεν τρώει καθόλου σοκολάτα, δεν του αρέσει ο καφές και το σκόρδο.
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έχουν πολύ αυξημένες ευαισθησίες για την οικολογία. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι τον χαρακτηρίζουν «πράσινο βασιλιά» αφού είναι αφοσιωμένος στην οικολογία, την βιωσιμότητα, την ανακύκλωση και το περιβάλλον με μακρά ιστορία εκστρατειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μάλιστα η πρώτη δημόσια ομιλία για θέματα περιβάλλοντος ήταν το 1970 όταν από κανενός το μυαλό δεν περνούσε οι ακραίες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν κάτοικοι πολλών περιοχών, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του πλανήτη.
Μαζί με την Καμίλα είναι πρόεδροι της οργάνωσης Elephant Family που σκοπό έχει την προστασία άγριων ζώων και ελεφάντων.
Ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς σημειώνει ότι μεγάλωσε από την πλέον βασίλισσα και τον πρώην σύζυγό της Andrew Parker Bowles με μια μάλλον «αυστηρή» δίαιτα.
«Μεγαλώσαμε τρώγοντας τοπικά, εποχιακά και βιολογικά, πολύ πριν γίνουν τα μόδα– η μητέρα μου ψώνιζε από το κρεοπωλείο, το ιχθυοπωλείο, το αρτοποιείο και τον μανάβη», έχει περιγράψει σε συνέντευξη του.
Στις βασιλικές συνταγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του αναφέρεται και ένας χυλός που λατρεύει η βασίλισσα Καμίλα, ένα κάρυ που αγαπούσε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’ και ένα γλυκό που ονομάστηκε Bombe Glacée Princess Elizabeth, προς τιμής της βασίλισσας Ελισάβετ.
Το γλυκό ήταν τόσο αγαπητό από την αείμνηστη βασίλισσα που συμπεριλήφθηκε στον γάμο της το 1947 με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Στο κανάλι του στο YouTube, ο πρώην σεφ της αείμνηστης βασίλισσας, Ντάρεν ΜακΓκάρβεϊ, αποκάλυψε πως πρόκειται για: «Μία “βόμβα” παγωτού που σερβιρίστηκε στον γάμο της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου – που από εδώ και πέρα θα ονομάζεται Bombe Glacée Princess Elizabeth, με φράουλες».