Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με το έθιμο βάφουμε τα κόκκινα αβγά και για να μην έχουμε απώλειες καλό είναι να τα βράσουμε σωστά.
Τα αβγά μας πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου και να προσέξουμε να μην έχουν ραγίσματα και εξωγκώματα. Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίστε τα καλά.
Tips για σωστό βράσιμο
Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και τοποθετούμε πάνω τα αβγά μας. Προσοχή! Μια στρώση κάθε φορά και να μην τα στριμώξετε.
Τα καλύπτουμε με νερό και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός θα μετρήσουμε 12 λεπτά εάν είναι μέτρια και 15 λεπτά εάν είναι μεγάλα.
Όταν βράσουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε προσεκτικά το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προχωράμε στη βαφή.
Δείτε αναλυτικά τα tips που πρέπει να ακολουθήσετε για το βάψιμο τους ΕΔΩ.