Η συνταγή αυτή είχε την τιμητική της κατά την διάρκεια των εορτασμών της στέψης του βασιλικού ζεύγους.
Η βασιλική οικογένεια έχε ορίσει ως επίσημο πιάτο της βασιλικής στέψης αυτή την κις Λορέν από σπανάκι, φάβα και εστραγκόν.
Αν και πρόκειται για γαλλικό πιάτο, είναι μια πίτα που αγαπάνε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ
Yλικά:
Για τη ζύμη
125 γρ. απλό αλεύρι
Πρέζα αλάτι
25 γρ. κρύο βούτυρο, σε κύβους
25 γρ. λαρδί
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Για τη γέμιση
125 ml γάλα
175 ml διπλή κρέμα γάλακτος
2 μεσαία αυγά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. τριμμένο τσένταρ
180 γρ. μαγειρεμένο σπανάκι, ελαφρά ψιλοκομμένο
60 γρ. μαγειρεμένα φασόλια ή φασόλια σόγιας
Εκτέλεση:
Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ- προσθέστε το βούτυρο και το λαρδί και τρίψτε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων σας μέχρι να έχετε μια αμμώδη υφή σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να γίνει ζύμη.
Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά. Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη σε κυκλικό σχήμα λίγο μεγαλύτερο από το πάνω μέρος της φόρμας και πάχους περίπου 5 mm.
Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα. Μην αφήσετε να δημιουργηθούν τρύπες. Σκεπάστε και βάλτε την 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Στρώνετε τη φόρμα ζαχαροπλαστικής με λαδόκολλα, προσθέτετε φασόλια ψησίματος και ψήνετε για 15 λεπτά, πριν αφαιρέσετε τη λαδόκολλα και τα φασόλια ψησίματος.
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C. Χτυπήστε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα βότανα και τα καρυκεύματα.
Βάλτε ομοιόμορφα το 1/2 του τριμμένου τυριού στη βάση που ψήθηκε, προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα φασόλια και τα μυρωδικά και περιχύνετε με το υγρό μείγμα.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή: royal.uk