Η Μακαρονάδα αυτή είναι υγιεινή και νόστιμη. Η συνταγή είναι της Ελένης Ψυχούλη όπως την παρουσίασε στην εκπομπή Studio 4 της ΕΡΤ.
Το κοτόπουλο με το σπανάκι και την ντομάτα είναι ένας πολύ γευστικός συνδυασμός τον οποίο οι γείτονές μας Ιταλοί χρησιμοποιούν συχνά!
Υλικά:
150 γρ. Βούτυρο γάλακτος
Μισό πακέτο λινγκουίνι
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
500 γρ. σπανάκι
Μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε άφθονο, αλατισμένο νερό τα μακαρόνια.
Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο, αμέσως μετά το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για 1 λεπτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα μακαρόνια και τον μαϊντανό ή το βασιλικό, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και σερβίρουμε.
Βρείτε και άλλες συνταγές της Ελένης Ψυχούλη στο instagram της