Ο Δημήτρης Τσίκλης, που υποδύεται το γιο του Ακύλα Μεγαρίτη στις “Άγριες Μέλισσες“, και μιλάει λίγο πριν από την πρεμιέρα και αποκαλύπτει πολλά.

Άγριες Μέλισσες

Από την Μαρία Ανδρέου

Πώς έγινε η επαφή σου με τις «Άγριες μέλισσες» για τον τρίτο κύκλο της σειράς;

Πριν από τρία χρόνια περίπου, με κάλεσαν για μια –νέα τότε– σειρά που θα ξεκινούσε γυρίσματα. Ήταν ο Λευτέρης Χαρίτος και η Μιράντα Ρωσταντή, casting director της παραγωγής, κι επρόκειτο για τις «Άγριες μέλισσες». Συναντηθήκαμε σε ένα κλίμα γεμάτο χαρά και ευγένεια, όμως ο Λευτέρης μού είπε χαρακτηριστικά: «Είσαι καλός, αλλά νομίζω πως είσαι μικρός». Τους ευχαρίστησα θερμά και έφυγα. Τρία χρόνια μετά, με ξανακαλεί η Μιράντα, πάλι για τις «Μέλισσες». Προφανώς τώρα ήταν πολύ πιο σωστή η στιγμή. Ερμηνευτικά, μπορούσα πλέον να ανταποκριθώ στο ηλικιακό εύρος της σειράς. Ο ρόλος μου είναι ο Λευτέρης Μεγαρίτης και σύντομα θα τον γνωρίσετε.

Παρακολουθούσες τις «Μέλισσες»;

Αυτό που μου άρεσε στις «Άγριες μέλισσες» ως τηλεθεατή και εξακολουθεί να μου αρέσει και ως συντελεστή πλέον της σειράς είναι η φροντίδα. Είναι μια δουλειά προσεγμένη, που απαρτίζεται από ένα εξαιρετικό καστ. Την είχα παρακολουθήσει κυρίως αποσπασματικά μέχρι στιγμής, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας μου. Μέσα στο καλοκαίρι, προσπάθησα να δω όσα περισσότερα επεισόδια μπορούσα. Όχι ότι είχε σημασία για την ένταξη του χαρακτήρα μου… Είναι μια νέα προσθήκη που δεν σχετίζεται με το παρελθόν και τους ήρωες της μέχρι τώρα ιστορίας. Παρ’ όλα αυτά, είχα την ανάγκη να αντιληφθώ και να καταλάβω καλύτερα το ρυθμό αυτού του πράγματος. Να παρατηρήσω καλύτερα αυτό που έχουν χτίσει δύο χρόνια τώρα, ώστε να εναρμονιστώ πλήρως.

Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για σένα.

Κατάγομαι από την Κεφαλονιά και τα Χανιά της Κρήτης, όμως μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι είκοσι πέντε ετών και πάντοτε ήθελα να γίνω ηθοποιός. Προέρχομαι από μια οικογένεια με διαφορετικές ανάγκες και ανησυχίες από τις δικές μου, όμως με τεράστια κατανόηση και αγάπη. Οπότε αγκάλιασαν και στήριξαν αυτό που ήθελα να κάνω. Να φανταστείτε οι ίδιοι οι γονείς μου με πήγαιναν στις εξετάσεις και στα μαθήματα για τη δραματική σχολή. Τους χρωστάω πολλά για αυτή την υποστήριξη. Ύστερα μαθήτευσα πλάι στη Δήμητρα Χατούπη, μια δασκάλα που μου έμαθε πολλά για το θέατρο αλλά και τη ζωή και την ευχαριστώ πολύ. Ήταν κομβικά τα χρόνια της φοίτησής μου, άνοιξαν νέοι κόσμοι μπροστά μου. Μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι εξερεύνησης. Η μία συνεργασία έφερνε την άλλη και ούτε που έχω καταλάβει πώς κύλησαν τα χρόνια!

Μπήκες στη διαδικασία να διαβάσεις για τα πέτρινα χρόνια της Χούντας;

Την ιστορία της μαύρης επταετίας τη γνώριζα καλά. Σίγουρα όμως διαβάζω και ψάχνω συνεχώς νέα στοιχεία, που θα μου φωτίσουν υποκριτικά το ιστορικό υπόβαθρο. Ζούμε σε μια περίεργη χρονική στιγμή. Δεν πιστεύω όμως ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί η ιστορία. Έχουμε θεσπίσει πιο στέρεα τα δημοκρατικά πλαίσια μέσα στα οποία ζούμε και νομίζω πως ο λαός δεν θα έδειχνε ανοχή σε καμία πράξη τέτοιου είδους.

Ποιος είναι ο ήρωάς σου, ο Λευτέρης; Η κόντρα που έχει με τον πατέρα του εντάσσεται στο «τελετουργικό» της ενηλικίωσής του ή πηγάζει από την ιδιοσυγκρασία του και τις πολιτικές του πεποιθήσεις;

Ο Λευτέρης Μεγαρίτης είναι ένα νεαρό αγόρι από τη Λάρισα, γιος του Ακύλα Μεγαρίτη και της Ζωής και αδελφός της Κορίνας. Ένας χαρακτήρας καθαρός και ειλικρινής, που βλέπει τον κόσμο με ρομαντισμό. Γαλουχημένος με αξίες και ευγένεια από την πλευρά της μητέρας του, αλλά έχοντας υποστεί μεγάλη καταπίεση από την πλευρά του πατέρα του. Παράτησε την αρχιτεκτονική και εργάζεται προσωρινά σε μια ταβέρνα. Ο Λευτέρης είναι ένας νέος με ευαισθησίες. Η κόντρα, λοιπόν, με τον πατέρα του είναι περισσότερο υποσυνείδητη. Κάτι σαν φυσική άμυνα ή σαν αντίσταση στην καταπίεσή του.

Στην πορεία, θα γνωρίσει τη Δρόσω. Θα υπάρξει κάποιο ειδύλλιο ανάμεσά τους;

Ο ήρωας αυτός αγαπά πολύ τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τη Δρόσω όμως τη γνωρίζει με τρόπο διαφορετικό. Μια συνάντηση κομβική, που γίνεται αφορμή για να καταλάβουν καλύτερα τους εαυτούς τους. Δεν γνωρίζω αν θα εξελιχθεί κάπως.

Σύμφωνα με κάποια σπόιλερ, ο Λευτέρης θα ερωτευθεί και για αυτό τον έρωτα θα υποφέρει από την κοινωνία και τον πατέρα του.

Ο Λευτέρης Μεγαρίτης για την ώρα έχει εστιάσει αλλού. Προσπαθεί να βρει διέξοδο στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και ο έρωτας δεν είναι στα σχέδιά του. Είναι όμως ανοιχτός ως χαρακτήρας σε κάθε είδους νέα εμπειρία. Πόσο μάλλον σε ένα τόσο όμορφο συναίσθημα όπως ο έρωτας…

Πώς είναι να παίζεις με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη Μαρκέλλα Γιαννάτου και τόσους αξιόλογους ηθοποιούς με «περγαμηνές»;

Νιώθω πολύ τυχερός και χαρούμενος για τη συνύπαρξή μου με τόσο αξιόλογους συνεργάτες. Με έχουν αγκαλιάσει όλοι με ζεστασιά και φροντίδα. Είναι πολύ δοτικοί σε όλα τα επίπεδα. Καλλιτέχνες που έχουν χαράξει μεγάλες πορείες μέχρι στιγμής. Αυτό που θεωρώ σπουδαίο, όμως, είναι το ποιόν τους ως άνθρωποι.

Πώς βίωσες την πανδημία και την καραντίνα;

Διανύουμε συνθήκες οι οποίες μοιάζουν με ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αυτό αποδεικνύει και το ποσό μικροί είμαστε. Πρέπει να ενωθούμε και να δράσουμε άμεσα. Το προσωπικό μου στοίχημα αυτή την περίοδο είναι να καταφέρω να διατηρήσω τα συναισθήματά μου αναλλοίωτα. Παλεύω διαρκώς να μη χάσω τον αυθορμητισμό και την ενέργειά μου, παρά τις αντιξοότητες. Σε μια παγκόσμια στιγμή που όλα καταρρέουν, εγώ προσπαθώ να βρω αυτό που γεννά το φως!

Πώς είδες το κίνημα #eimaste oloi mazi;

Είναι σπουδαίο που άνθρωποι βρίσκουν πλέον το θάρρος να σταθούν στα πόδια τους και να μιλήσουν. Σε μια στιγμή άπνοιας και παραλογισμού, οφείλουμε να αντισταθούμε. Τώρα που σιγά σιγά επιστρέφουμε ο ένας κοντά στον άλλο, ας μετουσιώσουμε το κάθε τραύμα σε ένα συλλογικό τείχος ασφαλείας. Για το θέατρο, τις γυναίκες, για κάθε πλάσμα που το έχει ανάγκη.

Πού θα σε δούμε θεατρικά; Τι ετοιμάζεις;

Κατ’ αρχάς, στη συνέχεια της «Φαίδρας» που, μετά από μια σειρά παραστάσεων στα ανοιχτά θέατρα των Αθηνών, πετάει για Σουηδία. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Μάνος Καρατζογιάννης και τη μετάφραση ο Στρατής Πασχάλης. Στη συνέχεια, πάλι με τον Μάνο Καρατζογιάννη στη σκηνοθεσία, ετοιμαζόμαστε για την πρεμιέρα του νέου έργου του Αλέξη Σταμάτη «Λευκό δωμάτιο», μαζί με τις Πέγκυ Σταθακοπούλου, Εύα Σιμάτου και Άννα Φόνσου. Ελπίζω να ανέβει κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο, στα τέλη Οκτωβρίου, στο Θέατρο Σταθμός.

Πηγή: 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ