Ο Άκης Πετρετζίκης επιστρέφει αυτήν την Κυριακή στο «Akis Food Tour», ξεκινώντας τις γευστικές του περιηγήσεις από… τη Δύση!
Ο Άκης Πετρετζίκης κλειδώνει για λίγο το στούντιο, μπαίνει στο φορτηγάκι του και ξεκινά για ένα νέο γύρο «Akis Food Tour», μια εκπομπή αληθινό γαστρονομικό ταξίδι, στα πανέμορφα τοπία και στις ακόμη πιο όμορφες γεύσεις που τα χαρακτηρίζουν.
Σε αυτό το ταξίδι, ο Άκης ξεφεύγει από τα στενά σύνορα της κουζίνας του, γνωρίζει ντόπιους, μαθαίνει τα υλικά του κάθε τόπου και τα μυστικά του μαγειρέματός τους, εμπιστεύεται όσους γνωρίζουν την παράδοση και δοκιμάζει… τα πάντα!
Ο γνωστός σεφ προανήγγειλε μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram νέα επεισόδια με ταξίδια σε πανέμορφα μέρη, στο οποία δοκίμασε πεντανόστιμα φαγητά και εμείς περιμένουμε να δούμε ξεχωριστές εκπομπές από την Κρήτη, την Τήνο, τη Χίο, τα Ψαρά, την Κομοτηνή και την Κάρπαθο.
Η αρχή, όμως, αυτήν την Κυριακή στις 20.00 γίνεται από τα Ζαγοροχώρια, με το food tour να ξεκινά από τη δυτική Ελλάδα για να καταλήξει στο Κεντρικό Ζαγόρι, στην Κόνιτσα και τα Μαστοροχώρια.
Σε αυτά τα μέρη, εκεί όπου οι πίτες έχουν την τιμητική τους, ο Άκης δοκιμάζει αυθεντική ηπειρώτικη κρεατόπιτα και μαθαίνει τις παραδοσιακές συνταγές για αλευρόπιτα, φακόπιτα και μπατσαρή χορτόπιτα. Θα φάει όμως και αρνάκι με χόρτα στη γάστρα, θα μαζέψει με τους ντόπιους άγρια μανιτάρια και θα τα ψήσουν στην πυροστιά, ενώ θα μυηθεί και στη σπάνια συνταγή των κτηνοτρόφων της Πίνδου για κρέας καπαμά.
Και μετά το φαγητό και την κλασική καπνιστή πέστροφα που όλοι δοκιμάζουν στην Κλειδωνιά, θα κάνει ράφτινγκ στον παγωμένο Βοϊδομάτη, για να δώσει ακόμη πιο… πικάντικη γεύση στη γευστική περιπέτεια που ξεκινά!
Δείτε το τρέιλερ του «Akis Food Tour», που έρχεται αυτήν την Κυριακή 14/4, και κάθε Κυριακή, στις 20.00 στον ALPHA.