Η επιστροφή του στη μυθοπλασία, έπειτα από έξι χρόνια, η συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Ρήγα, η «Τούρτα της μαμάς» που αποτελεί στοίχημα για την ΕΡΤ, τα χρήματα που λαμβάνουν, ο γάμος και το διαζύγιό του, τα παιδιά του που λατρεύει, οι «Δύο ξένοι», οι εσκεμμένες κακές κριτικές. Απολαυστικός και ειλικρινής, ο Δημήτρης Αποστόλου εξομολογείται μόνο αλήθειες του στον Γιάννη Βίτσα και το «7 ΜΕΡΕΣ TV».

 

Πώς αισθάνεσαι που έπειτα από έξι χρόνια επιστρέφεις στην τηλεόραση, γράφοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Ρήγα το γεμάτο προσδοκίες σίριαλ «Η τούρτα της μαμάς», η οποία κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1;

Αισθάνομαι στο τέλος αυτής της εξαετίας ότι δεν είμαι ο ίδιος. Επαναπροσδιορίζομαι. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην προσωπική ζωή μου. Η «Τούρτα της μαμάς» είναι μια μικρή κραυγή μέσα από το γέλιο να μη χάσουμε τη μαγεία και την ομορφιά της οικογένειας. Ας βρούμε ξανά τι μας ενώνει. Ό,τι και αν έχει συμβεί, στο τέλος έρχεται η τούρτα να τα γλυκάνει όλα. Έχει, αν θες, το συμβολισμό του ότι θέλει γλύκα για να προσπεράσεις, να συγχωρέσεις συμπεριφορές και να δεις με άλλη όψη τη ζωή.

Συγχωρείς εύκολα ανθρώπους;

Συγχωρώ όσα αντέχω. Δεν τα αντέχω όλα. Μερικά πράγματα όχι απλώς δεν τα συγχωρώ, αλλά γίνομαι μαινόμενος ταύρος και τα διαλύω.

Περνώντας πια ένα εύλογο διάστημα χρόνου, θεωρείς ότι ήταν πλήγμα το διαζύγιό σου με τη Μάγδα Πένσου;

Πλήγμα ήταν με την έννοια ότι διαλύθηκε η οικογένεια, και το βάζω με μεγάλα γράμματα, στο τέλος της ημέρας, χωρίς ευθύνη μου. Το κυριότερο είναι ότι στερήθηκα τα παιδιά μου. Έχω δύο χέρια, δύο πόδια, δύο μάτια και δύο γιους. Είναι σαν τα ζωτικά όργανα της ζωής μου.

Σου λείπουν τα παιδιά;

Οι γιοι μου μου λείπουν απίστευτα πολύ. Γράφω καθημερινά συνεχώς και αδιαλείπτως, ώστε να έχω ορισμένες ελεύθερες ημέρες προκειμένου να τους επισκεφθώ στη Βέροια που διαμένουν μόνιμα. Είναι το κίνητρό μου. Όσον αφορά τη λήξη του γάμου μου, το έχω αφήσει πίσω μου. Νομίζω πια ότι έγινε για καλό. Έχει μείνει μόνο η πληγή ότι θέλω συνεχώς και δεν είναι εύκολο να βλέπω τους μπόμπιρές μου, αυτά τα δύο υπέροχα πλάσματα.

Πριν από δύο χρόνια πέρασες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ήταν, φαντάζομαι, πραγματικά σοκαριστικό, γιατί κινδύνευσες να χάσεις το νεφρό σου…

Ήταν μια σοκαριστική ιστορία η ασθένειά μου. Ήρθε σαν λαίλαπα. Ευτυχώς όλα μπήκαν σε τάξη. Παράλληλα, νομίζω ότι ωρίμασα μέσα μου. Άλλαξε η οπτική μου, η γραφή μου, η προτεραιότητα που έχω στα πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει να χαχανίσει πια ο άλλος με όσα γράφω, αλλά να γελάσει με λόγο και αιτία. Θέλουμε να αφυπνίσουμε τους ανθρώπους -όχι διδακτικά. Προσεγγίζουμε με αγάπη καθετί.

Παρεμπιπτόντως, λέχθηκε σε ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής ότι «Η τούρτα της μαμάς» κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Είναι αλήθεια;

Με τίποτα δεν κοστίζει τόσο πολύ, όμως, δεν είναι μια φτηνή σειρά. Πρωταγωνιστούν περίπου δεκαπέντε μόνιμοι ηθοποιοί σε κάθε επεισόδιο, έχει τουλάχιστον δέκα guests επίσης ανά εβδομάδα, είναι παραπάνω από ωριαία, γυρίζεται σε φυσικούς χώρους και τεχνολογικά είναι υψηλής ποιότητας, ενώ απευθείας από την προβολή τα επεισόδια της σειράς θα υπάρχουν στο Ertflix. Είναι πολύ φθηνότερη από μια αντίστοιχη σειρά των ιδιωτικών καναλιών 35 επεισοδίων. Δεν θα αγοράσει κανείς πάντως από τα χρήματα του σίριαλ βίλες ή αεροπλάνα. Είναι μια έντιμα πληρωμένη δουλειά. Δεν πηγαίνω στο ταμείο και με πληρώνουν με ράβδους χρυσού για τη σειρά.

Οι «Δύο ξένοι» αποτέλεσαν μία από τις χρυσές σειρές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Παρ’ όλ’ αυτά, το διάστημα που προβλήθηκαν οι οκτώ στους δέκα κριτικούς έγραφαν ότι άγγιζε τα όρια του σκουπιδιού. Σε ενοχλούσε η εσκεμμένα κακή κριτική;

Θα σου πω ότι οι ταινίες του Φίνου αποτελούν πια προϊόν πολιτισμού. Ξέρεις τι άκουγαν οι Σακελλάριος, Πρετεντέρης, Τσιφόρος, όταν έγραφαν σενάρια; Δεν θέλω, προς Θεού, να συγκριθώ με αυτούς τους ογκόλιθους, όμως, θεωρώ ότι κάθε εποχή έχει κόπανους, οι οποίοι παίρνουν αξία θάβοντας δουλειές που έχουν φως και αλήθεια. Όχι, δεν μου λένε τίποτα ούτε οι κριτικές ούτε οι κριτικοί. Θυμάμαι ότι στους «Δύο ξένους» ο Αλέξανδρος… πέθαινε, όποτε διάβαζε κακές κριτικές. Εγώ του έλεγα: «Μη σε απασχολεί. Αν η σειρά έχει αξία, θα φανεί, γιατί θα μείνει στο χρόνο». Ο Φρεντυ Γερμανός έλεγε: «Με τις σημερινές εφημερίδες, αύριο θα τυλίγουν ψάρια».

Διαβάστε περισσότερα στο “7 ΜΕΡΕΣ TV” που κυκλοφορεί

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ