Η Ελένη Γερασιμίδου μίλησε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που επενδύουν στο ξένο φορμάτ και όχι στην ελληνική μυθοπλασία, τα ριάλιτι που θεωρεί ότι εκμαυλίζουν το κοινό αλλά και οι καλλιτέχνες που τάσσονται υπέρ του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Συνεργάζεστε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Καπουτζίδη συμμετέχοντας στην καινούργια του δουλειά «Σέρρες». Πώς αισθάνεστε για αυτήν τη συνάντηση και τι διαφορετικό θεωρείτε ότι θα έχει αυτή η τηλεοπτική σειρά;


Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την τιμή. Ο Γιώργος μού έδωσε το σενάριο των επτά από τα δέκα επεισόδια πριν από μήνες και μου άρεσε πάρα πολύ η προσέγγιση του κεντρικού θέματος της σειράς. Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα.  


Ποιο είναι το θέμα της σειράς;


Το σίριαλ πραγματεύεται την ιστορία ενός νέου ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται και καταλήγει να αντιμετωπίζει ο πατέρας του το θέμα της ομοφυλοφιλίας του. Η σειρά είναι γραμμένη με έναν πολύ ωραίο, ευγενικό και ζεστό τρόπο για το πώς αλλάζουν οι απόψεις ενός καλού ανθρώπου κάποιας ηλικίας εκτιμώντας τα προσόντα του γιου του.


Εσείς υποδύεστε έναν κόντρα ρόλο.


Αυτή είναι η δουλειά των ηθοποιών, να υποδυόμαστε κάθε φορά άλλους χαρακτήρες, άλλους τύπους ανθρώπων. Είναι πολύ γοητευτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ιδιαίτερη αξία το κείμενο και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται αυτή η γυναίκα. Είναι θεία του κεντρικού ήρωα και αποδεικνύεται ως και απατεώνισσα. Είναι κουτσομπόλα, χώνεται στις ζωές των ηρώων και καταφέρνει ακόμα και να τους κλέψει. Είναι μια πολύ καλογραμμένη σειρά.   


Τα τελευταία δύο χρόνια η μυθοπλασία φαίνεται να γνωρίζει μια άνθηση στην Ελλάδα, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να επενδύουν σε εγχώρια σίριαλ. Σας χαροποιεί αυτό;


Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επενδύουν στο φορμάτ και όχι στην ελληνική μυθοπλασία. Βεβαίως γίνεται δουλειά από τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν να προσαρμόσουν τις σειρές που έρχονται απέξω στην ελληνική πραγματικότητα. Δόξα τω Θεώ, έχουμε καλούς συγγραφείς, αλλά δεν γίνεται συχνά ένα πραγματικά ελληνικό καινούργιο σίριαλ. Είναι σημαντικό το να γράφει κάποιος μια ιστορία που δεν είναι βασισμένη σε κάποιο ξένο πρότυπο. Πολλά προγράμματα βασίζονται σε ξένα φορμάτ, λες και δεν έχουμε ανθρώπους ή μας λείπουν οι πηγές έμπνευσης.


Στον αντίποδα, τα ριάλιτι έχουν ξαναγίνει μόδα στην Ελλάδα. Σας ενοχλεί αυτό;

Τα ριάλιτι εκμαυλίζουν το κοινό και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Στόχος είναι η φθορά των συνειδήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ