Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης συνδυάζει δουλειά και ψάρεμα που είναι και η αγαπημένη του συνήθεια.

Ο ηθοποιός επιστρέφει στην τηλεόραση σε ρόλο παρουσιαστή με την εκπομπή Fishy, τα γυρίσματα της οποίας έχουν ξεκινήσει, ενώ θα προβάλλεται από τη νέα τηλεοπτική σεζόν μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Θα ήθελες να μας δώσεις μια εικόνα για το τι περιλαμβάνει η εκπομπή «Fishy». Πώς αισθάνεσαι που εγκαινιάζεις ένα νέο επαγγελματικό κύκλο διαφορετικό από αυτόν του ηθοποιού με τον οποίο σε έχουμε συνδέσει;


Το «Fishy» είναι μια ξαφνική δική μου σύλληψη. Δεν πατά ακριβώς πάνω στο μοτίβο των ταξιδιωτικών προγραμμάτων. Η ιδέα είναι μαζί με τον καλεσμένο κάθε φορά της εκπομπής, που συνήθως είναι κάποιος φίλος, να πηγαίνουμε με το σκάφος για ψάρεμα κάπου στο Ιόνιο. Μαζί μας θα έχουμε κι ένα σύμβουλο ψαρέματος και στόχος μας, φυσικά, είναι να πιάσουμε ένα ψάρι, το οποίο στη συνέχεια θα το μαγειρεύει ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος που θα μας περιμένει στο λιμάνι του τελικού προορισμού μας. Εκεί κάνουμε τη συνέντευξή μας τρώγοντας. Παράλληλα βλέπουμε ένα κομμάτι του νησιού και έπειτα, πάλι από το σκάφος, στο ηλιοβασίλεμα κάνουμε αποφώνηση. Αν περιέγραφα το κόνσεπτ, θα έλεγα ότι περνάμε καλά σε μια μονοήμερη εκδρομή με καλεσμένο ένα φίλο.


Το ψάρεμα υπάρχει στη ζωή σου από τα παιδικά σου χρόνια;


Ακριβώς. Επειδή πλέον δεν έχω χρόνο για ψάρεμα λόγω δουλειάς, αποφάσισα να το συνδυάσω, οπότε τώρα περνάω όμορφα ψαρεύοντας με φιλαράκια μου και γνωρίζοντας παράλληλα νέους τόπους και νησιά, που δεν είχα επισκεφθεί.

Μετά από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού, όλοι έχουμε την ανάγκη να απολαύσουμε εικόνες της θάλασσας ή ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, έστω και τηλεοπτικά.


Μακάρι να μπορούσα να πάρω μαζί μου στη βάρκα και το κοινό της εκπομπής για να ζήσουν όλοι αυτή την εμπειρία. Στο τέλος κάθε επεισοδίου, είμαστε στεναχωρημένοι. Πιστεύω ότι το τηλεοπτικό κοινό έχει ανάγκη να δει ωραίες εικόνες, να ανοίξει λίγο το μάτι του. Του δίνουμε ιδέες για όμορφους μελλοντικούς προορισμούς, εύκολα προσβάσιμους.

Πότε ξεκίνησες να ψαρεύεις;


Όταν ήμουν πέντε χρόνων, στο Κρυονέρι Μεσολογγίου όπου μεγάλωσα. Με παρακίνησε ουσιαστικά ο πατέρας μου. Ήταν ψαράς. Είχε δίχτυα, μια ξύλινη βάρκα και σχεδόν καθημερινά ψαρεύαμε. Έτσι κόλλησα αυτό το υπέροχο μικρόβιο.

Ο πατέρας σου ήταν ψαράς στο επάγγελμα ή το έκανε από χόμπι;


Ήταν ψαράς και είχε παράλληλα και μια ψαροταβέρνα. Οπότε από την παραγωγή η ψαριά πήγαινε απευθείας στην κατανάλωση.

Ποιες είναι οι μνήμες σου από το Μεσολόγγι;


Θυμάμαι τους διαγωνισμούς ψαρέματος που κάναμε ή πώς μάθαινα να φτιάχνω αγκίστρια. Ταυτόχρονα, βέβαια, δούλευα και στο μαγαζί του πατέρα μου. Είτε ως σερβιτόρος είτε στο ταμείο… γενικότερα ήμουν παρών παντού, σε όλα τα πόστα. Στο Μεσολόγγι έζησα τους πρώτους έρωτες, τα πρώτα πάρτι. Δεν είναι τυχαίο που οι πιο ωραίες αναμνήσεις της ζωής συνδυάζονται με θάλασσα.


Επισκέφτεσαι σήμερα τον τόπο που μεγάλωσες;


Ναι. Όποτε έχω χρόνο, πηγαίνω. Μου αρέσει! Είναι ο τόπος που φορτίζω συναισθηματικά.

Όλα αυτά τα μυστικά του ψαρέματος που εσύ έμαθες από τον πατέρα σου τα έχεις διδάξει στην κόρη σου;


Φυσικά! Αρέσει και στην κόρη μου το ψάρεμα. Βέβαια είναι μικρούλα ακόμα, είναι και κοριτσάκι, οπότε είναι λίγο πιο δύσκολο το εγχείρημά μου. Αν ήταν αγοράκι, θα το είχα κάνει ξεφτέρι ήδη.


Πώς ήταν για εσένα ο τελευταίος ενάμισης χρόνος που σημαδεύτηκε από την πανδημία;

Στην πρώτη καραντίνα χαλάρωσα. Μετά έσφιξαν τα πράγματα. Τη δεύτερη καραντίνα δεν την κατάλαβα, γιατί δούλευα στο σίριαλ κάθε μέρα. Μου έλειπε όμως το θέατρο. Η καθημερινότητά μου δεν άλλαξε τρελά. Έτσι κι αλλιώς, δεν είμαι από τα άτομα που βγαίνουν έξω κάθε μέρα.

Πηγή: 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ