Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Τζώνη Καλημέρης και μίλησε για τη Eurovision, από την οποία έχει περάσει ουκ ολίγες φορές.
«Η βάση της τηλεόρασης παραμένει η ίδια, τα μέσα έχουν αλλάξει. Τότε ήταν πολύ πιο ερασιτεχνικά, είχαμε και μια άγνοια κινδύνου στο πώς διαλέγαμε τα προγράμματα, τώρα είναι όλα πιο επιστημονικά» είναι ο Τζώνη Καλημέρης.
Για τον τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης αναφέρει:
«Αντικειμενικός δεν είναι. Από τότε μέχρι τώρα και η σύνθεση στην κοινωνία έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν στο μέσο έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει κάτι ύποπτο, απλά η βάση από την οποία αντλούν τους συνδρομητές πρέπει λίγο να αλλάξει, να προσανατολιστεί στο σήμερα και να αρχίσουν να μετριούνται και άλλα μέσα».
Για τους νικητές, στην τηλεθέαση, της σεζόν που πέρασε, αναφέρει:
«Μέσα στους νικητές σίγουρα θα έβαζα το ‘Breakfast at Star’. Βρήκαν έναν ρυθμό και κατάφεραν να επικρατήσουν. Θα βάλω σίγουρα τον Ευαγγελάτο ο οποίος με μια ενημερωτική εκπομπή, κόντρα σε όλα τα ένστικτα διευθυντών προγράμματος, καταφέρνει και το κρατεί πολύ ψηλά. Είναι εντυπωσιακό πως το ‘Ρουκ Ζουκ’ και η Μακρυπούλια κρατάνε υψηλά νούμερα. Το ‘The Chase’ και η Μπεκατώρου του MEGA ήταν για δεύτερη χρονιά μια μεγάλη επιτυχία. Όλα τα ριάλιτι ‘καθίσανε’. Για το Σαββατοκύριακο δεν έχω να πω ότι κάτι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, ο Τσουρός έκανε μια προσπάθεια αρκετά καλή».
Για τη Eurovision
Ο Τζώνη Καλημέρης μίλησε και για τη Eurovision.
«Το ζητούμενο είναι να μην περνάς απαρατήρητος, άρα η επιλογή της Σάττι προφανώς έδωσε νέο ενδιαφέρον στον διαγωνισμό, και πριν φτάσουμε στη Σουηδία και κατά τη διάρκεια και μετά, για διάφορους λογούς καλούς αλλά οι περισσότεροι είναι κακοί. Το μεγάλο κακό είναι ότι κάναμε Eurovision εν καιρώ πολέμου, δύο μέτωπα που επηρεάζουν τη διάθεση του κόσμου και πολώνουν. Αυτό πέρασε και μέσα στην αίθουσα και στις αποστολές».
Όσο για το περιβόητο χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της εκπροσώπου του Ισραήλ;
«Το χασμουρητό ήταν πολύ ατυχές περιστατικό, θα έπρεπε να το ‘πνίξει’. Της κόστισε και στη βαθμολογία, επηρέασε αρνητικά κάποιον κόσμο. Σε όσες αποστολές κάναμε στο παρελθόν και ήμουν παρών, δίναμε οδηγίες στους καλλιτέχνες για το τι θα πουν και πώς θα χειριστούν δύσκολες ερωτήσεις. Προσπαθούσαμε να τους προφυλάξουμε από ενδεχομένως προβοκατόρικες ερωτήσεις».
Ο ίδιος μίλησε για τις απευθείας αναθέσεις τραγουδιών, ενώ αναφέρθηκε και στη μετάδοση του διαγωνισμού από τους Ζερόμ Καλούτα και Θανάση Αλευρά.
«Δεν ήταν καλοί και δε δικαίωσαν τις προσδοκίες της ΕΡΤ. Καλά θα το κάνει κάποιος ραδιοφωνιτζής ο οποίος έχει και ‘χτύπημα’ με τη Eurovision. Η Μαρία Κοζάκου ήταν η καλύτερη που έχει περάσει στη Eurovision, φέτος αρνήθηκε φαντάζομαι λόγω Καπουτζίδη. Έχουν πολλά καλά παιδιά ραδιοφωνικούς παραγωγούς στην ΕΡΑ που θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά».