Έχουμε έρθει οικογενειακώς για λίγες ημέρες διακοπών στην Πελοππόνησο (γυρνώντας από το road trip μας) – στο σπίτι μας στην Αργολίδα και συνέχεια καλούμε φίλους και απολαμβάνουμε το μπάνιο μας όλη την ημέρα! Εγώ συνεχίζω βέβαια και την κολύμβησή μου – σήμερα έκανα 1689Μ και πολύ περήφανη είμαι που τα κατάφερα- αλλά κατά τα άλλα είμαι σε mood θερινής ραστώνης και απολαμβάνω αυτό που αποκαλούν οι φίλοι μας οι Ιταλοί «dolce far niente»- το καλό του να μην κάνεις τίποτα. Ένας από τους κανόνες μου αυτή την περίοδο λοιπόν είναι να αποφεύγω την ρουτίνα του μαγειρέματος και κυρίως να μην ανάβω καν το μάτι της κουζίνας μέσα στην ζέστη. Μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας μία τέλεια συνταγή που είναι έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο και αρέσει σε όλους (και στον Θησέα το 5χρονο κόκερ μας που μας κοιτάει με γλυκά μάτια περιμένοντας να τον φιλέψουμε λίγο κοτόπουλο).
ΣΑΛΑΤΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία σαλάτα Δροσάτη Μπάρμπα Στάθης
2 έτοιμα φιλέτο κοτόπουλο ψημένο
Αλάτι , πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
2/3 Φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 κουτ. γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα μας και το μεγαλύτερο μέρος του φιλέτου. Κρατάμε μερικά κομμάτια για να τα βάλουμε από πάνω. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω τα κομμάτια του φιλέτου που έχουμε κρατήσει.
TIP
Χτυπάμε στο multi τα συστατικά του ντρέσινγκ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί. Για καλύτερο αποτέλεσμα στο ντρέσινγκ σουρώνουμε τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι.