Ίσως πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό που έχετε συναντήσει!
Η εκτέλεση αυτής της συνταγής ολοκληρώνεται σε ελάχιστα λεπτά, ενώ η ανεπανάληπτη γεύση καραμέλας θα σας σαγηνεύσει.
Αφεθείτε στην απόλαυση ενός δροσερού και χειροποίητου παγωτού, ιδανικού για ζεστές μέρες και χαλαρές στιγμές.
Η απλότητα της συνταγής την καθιστά ιδανική για όλους, από αρχάριους μέχρι έμπειρους ζαχαροπλάστες. Η συνταγή είναι του Γιάννου Βαλιάνου
Υλικά:
400 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (397 γρ ) Dulce de leche
*Προαιρετικά κάποιος μπορεί να βάλει μπισκότο μέσα ή να σερβίρει με σάλτσα καραμέλας
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μακρόστενη μέτρια φόρμα στην κατάψυξη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καραμαλωμένο ζαχαρούχο με τις 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει πιο αφράτο και μαλακό. Φυλάμε στην άκρη 1 κ.σ από αυτή την κρέμα καραμέλας στην άκρη για την διακόσμηση.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να κάνει απαλές κορυφές και να έχουμε μια ωραία σαντιγί.
Προσθέτουμε στην σαντιγί το μείγμα της καραμέλας που φτιάξαμε νωρίτερα και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό να ενσωματωθεί και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα στην παγωμένη φόρμα.
Κάνουμε σχέδια με την 1 κ.σ καραμέλα και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για 6 ώρες περίπου ώστε να παγώσει και να σφίξει.
Tip 1:
Όσο πιο πολύ μείνει στην κατάψυξη το παγωτό τόσο πιο παγωμένο και σκληρό θα είναι μετά. Γι’ αυτό και όταν το έχουμε πολύ καιρό στην κατάψυξη φροντίζουμε να το βγάλουμε εκτός ψυγείου τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Tip 2:
Βουτάμε πάντα το scoop του παγωτού σε καφτό νερό.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ