Συνταγή: Αυτό το εύκολο και νόστιμο ιταλικό γλυκό, με την ονομασία που σημαίνει «ανέβασέ με ψηλά», έχει κατακτήσει δικαίως τον πλανήτη
Απογειώστε την απόλαυση με μια εύκολη και νόστιμη συνταγή του Πέτρου Μαούνατζη για Τιραμισού σε μορφή κορμού!
Αυτό το απόλυτο γλυκό, ένα από τα δημοφιλέστερα Ιταλικά στον κόσμο, έρχεται τώρα σε μια εντυπωσιακή και γευστική εκδοχή που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Χωρίς ζάχαρη, αλλά με πλούσια γεύση, το τιραμισού κορμός ετοιμάζεται γρήγορα και χωρίς κόπο, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.
Υλικά:
1 1/2 συσκευασία Μπισκότα σαβαγιάρ
2 κουτιά Φυτική κρέμα χωρίς ζάχαρη
50γρ Στέβια
250γρ Τυρί Μασκαρπόνε
1 σφηνάκι Κονιάκ
200ml Γάλα
15γρ Στιγμιαίος καφές
20γρ Κακάο
Για το πασπάλισμα
Κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα με τη στέβια και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μπολάκια και προσθέτουμε κακάο στη μισή ποσότητα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το στιγμιαίο καφέ και αν θέλεις κονιάκ, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε μια φόρμα από κέικ αφού πριν έχουμε τοποθετήσει μεμβράνη να εφάπτει καλά στο πάτο της φόρμας.
Με μια μαρίζ απλώνουμε μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε, βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ, φτιάχνουμε τη δεύτερη στρώση με την κρέμα κακάο και απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Στρώνουμε μια τελευταία στρώση μπισκότα, πασπαλίζουμε με κακάο τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!!!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Πέτρο Μαούνατζη, εδώ