Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης το πρωί της Δευτέρας (2/5) βρέθηκε στην εκπομπή “SUPER Κατερίνα” και έδειξε την συνταγή για εύκολη και νόστιμη τούρτα red velvet.

Η τούρτα red velvet είναι μια τέλεια ιδέα για γιορτές και γενέθλια.

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι μαλακό (κόκκινο)
280 γρ. ηλιέλαιο
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα βανιλίνη
6 αυγά
150 γρ. πουρέ παντζάρι στο μούλτι ή 1 κ.γ. βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

250 ml. γάλα
1 πρέζα βανιλίνη
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 – 30 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκκους αυγών
1 κ.σ. βούτυρο

Για τη σαντιγί:

1 φυτική σαντιγί (700 γρ.)
500 γρ. φρέσκια φράουλα
300 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο με μία κούπα κονιάκ
500 γρ. πουρέ φράουλας

Δείτε την εκτέλεση στο video που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ