Στις 23 Μαρτίου 2023, όπως αναφέρει η Άση Μπήλιου, ο Πλούτωνας θα κάνει την δοκιμαστική του είσοδο στον Υδροχόο, όπου και θα παραμείνει αρχικά μέχρι τις 10/06/23. Κατόπιν θα επιστρέψει ανάδρομος στον Αιγόκερω στις 11/06/2023 και θα παραμείνει μέχρι τις 21/01/2024 που θα ξαναπεράσει στον Υδροχόο.

Εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του θα ξαναπεράσει πάλι για λίγο στον Αιγόκερω στις 02/09/2024 και θα πάρει την τελική του θέση στο ζώδιο του Υδροχόου στις 19/11/2024  έως το 2044, δηλαδή η διέλευσή του θα κρατήσει περίπου 19 χρόνια με κάποιες ανάδρομες πορείες στις αρχές και στο τέλος.

Όλο αυτό το διάστημα της παραμονής του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου θα είναι μια προκλητική και επαναστατική περίοδος, που θα φέρει την κοινωνία αντιμέτωπη με σοκαριστικές εξελίξεις και συνειδητοποιήσεις, αλλά ταυτόχρονα και με θαυμαστά επιτεύγματα… Ο Αιγόκερως, ο Υδροχόος και οι Ιχθύες, θεωρούνται συλλογικά ζώδια. Με τον Πλούτωνα, που φέρνει βαθιές αλλαγές και αναγέννηση να κινείται σε αυτά, ολόκληρος ο κόσμος θα νιώσει τις επιρροές και μετά το πέρασμα του δεν θα είναι πια ο ίδιος.

Ο Πλούτωνας φέρνει τα πάνω κάτω (και το αντίστροφο)

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου, που συνδέεται συμβολικά με τη συνέχιση της ζωής και τον θάνατο, τα πάθη, τη δύναμη και τη θέληση για εξουσία, τον ορυκτό πλούτο, τη γεωλογία, την πολιτική, το μυστήριο, τη μεταμόρφωση, τον πλουτισμό και την πνευματική ανύψωση. Η καθαριστική του δράση φέρνει την αναγέννηση μέσω τεκτονικών αλλαγών, του τέλους και της καταστροφής.

Ο Πλούτωνας έχει τη δύναμη να αναδεύει συχνά ό,τι κρύβεται στον κάτω κόσμο, φέρνοντας στην επιφάνεια μυστικά και σκιές που προκαλούν  φόβο στους ανθρώπους. Ό,τι ήταν κρυμμένο και ειδεχθές φανερώνεται και τότε συμβαίνουν δύο τινά. Οι  τρομαγμένοι και οι εκτεθειμένοι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την αντίδραση ή τον έλεγχο, οι μεν για να εξοστρακίσουν αυτό που δημιουργεί φόβο ή πανικό, και οι δε για να συγκαλύψουν αυτό που δεν έπρεπε να φανεί. Έτσι, όσα συμβαίνουν στην κοινωνία δεν οδηγούν πάντα εύκολα και άμεσα στις θετικές αλλαγές και την αναμόρφωση. Συχνά πρέπει να καταλαγιάσει η σκόνη για να οδηγηθούν τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, μόνο μέσα στο απόλυτο σκοτάδι του Πλούτωνα μπορεί να βρεθούν οι ψυχές στο φως της συνειδητότητας όταν απαλλαγούν οριστικά από τον εγωισμό.

Υδροχόος (διαχωρίζει τη θέση του για να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό)

Ο Υδροχόος (δημοκρατία) βρίσκεται απέναντι από τον Λέοντα (μοναρχία). Έτσι στις εποχές που κυριαρχεί, η εξουσία και ο λαός βρίσκονται σε αντιπαράθεση, ώστε οι ανάγκες των πολλών να υπερνικήσουν τη θέληση ή την επιβολή της ολιγαρχίας, είτε στον τομέα της πολιτικής είτε κάποιας ελίτ ή του χρήματος.

Όπως ο Προμηθέας, ο Υδροχόος θέλει να προσφέρει τη γνώση και το φως στην ανθρωπότητα, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την ίδια του την κάστα. Έτσι, μέσα στους αιώνες οι κόντρες, οι ανεξαρτητοποιήσεις, οι διαχωρισμοί και τα σχίσματα συμβαίνουν κατά κόρον με αυτό το ζώδιο. Κυβερνάται από τον φουτουριστικό Ουρανό, ο οποίος δίνει στον Υδροχόο την ώθηση να επαναστατεί, να αμφισβητεί, να θέλει να φέρει αλλαγές και να καινοτομεί. Συνδέεται επίσης με τομείς που σχετίζονται με τον ουρανό, όπως αστρονομία, αστρολογία, ευρυζωνικές συνδέσεις, διάστημα, αεροπορικές μεταφορές, ηλεκτρισμό και τεχνητή νοημοσύνη, στους οποίους υπάρχει πάντα εξέλιξη μετά το πέρασμα του. Η φιλία, οι οργανισμοί και η συλλογικότητα είναι τομείς που υπάρχει έμφαση όταν ο Υδροχόος κυβερνά, καθώς και η επικοινωνία μεταξύ τους. Η ανθρωπότητα, ο αλτρουισμός, οι επιστήμες και η τεχνολογία είναι αυτά που εντάσσονται στις προτεραιότητες του.

Θρησκευτικές αλλαγές και αμφισβητήσεις

Το 305 μΧ μέχρι το 329 μΧ ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο, όταν ο Κωνσταντίνος ο Μέγας ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του Διατάγματος των Μεδιολάνων το 313 που καθιέρωσε την ανοχή για τους διωκόμενους Χριστιανούς. Και αργότερα, το 325, η Σύνοδος της Νίκαιας διαμόρφωσε τις αρχές του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος και έτσι η Εκκλησία εντάχθηκε επίσημα στις δομές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το 1041 έως το 1063 ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο, όταν το σχίσμα μεταξύ της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έγινε μόνιμο. Επίσης, ο Ερρίκος ο 8ος ίδρυσε την Εκκλησία της Αγγλίας για να μπορέσει να ξαναπαντρευτεί, με την Άννα Μπολέιν ερχόμενος σε ρήξη με τη Ρώμη, κάτι που πυροδότησε αργότερα συρράξεις μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών. Στη Γαλλία, ο Καλβίνος ξεκίνησε την Προτεσταντική του μεταρρύθμιση το 1532. Και στη Ρώμη, ο Πάπας Παύλος Γ’ ίδρυσε μια νέα Ιερά Εξέταση, για να αντιμετωπίσει την ανερχόμενη δύναμη του Προτεσταντισμού.

Καταπίεση και ανεξαρτησία

Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο έγινε η επέκταση των πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων ανάμεσα στην Ευρασία και στην Ευρώπη. Οι πρώτοι Αφρικανοί σκλάβοι μεταφέρθηκαν στον «Νέο Κόσμο» το 1525 με Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αυτό σηματοδότησε την έναρξη του δουλεμπορίου που απογειώθηκε κάτω από τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, φέροντας όμως μαζί και αντιδράσεις. Λίγο αργότερα, οι Ισπανοί ανακάλυψαν τη Νότιο Αμερική και λεηλάτησαν την αυτοκρατορία των Ίνκας, καταστρέφοντας τον πολιτισμό τους.

Η πιο πρόσφατη διέλευση του Υδροχόου από τον Πλούτωνα ήταν το 1777 έως το 1797. Τότε ο Διαφωτισμός έφτασε στο αποκορύφωμά του και οι ιδέες του εξαπλώθηκαν. Στη Ρωσία, η Μεγάλη Αικατερίνη έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις υποστηρίζοντας τα ιδανικά του Διαφωτισμού, καθώς υπήρξε προστάτιδα των τεχνών και των επιστημών. Η Αμερική κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Αγγλία το 1776 με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αλλά ο πόλεμος κράτησε μέχρι το 1783, τελειώνοντας με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Το Σύνταγμα των ΗΠΑ θεσπίστηκε το 1787, ακολουθούμενο από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων το 1789.

Καινοτόμες ιδέες, δημιουργίες και εφευρέσεις

Οι καινοτομίες Πλούτωνα-Υδροχόου περιλαμβάνουν την εκτύπωση «μπλοκ» στην Ευρώπη, που εισάγεται από την Κίνα, καθώς και την εφεύρεση των γυαλιών οράσεως το 1290. Όταν η Βιομηχανική Επανάσταση εξαπλώθηκε, η ατμοκίνηση έφερε ραγδαίες εξελίξεις στις μεταφορές και την κλωστοϋφαντουργία. Υπάρχουν πάρα πολλές νέες ιδέες και ανακαλύψεις, όπως το πρώτο συνεργατικό εργαστήριο από ράφτες στην Αγγλία το 1777. Αμέσως μετά, ο πατέρας της χημείας Λαβουαζιέ ανακάλυψε τη σύνθεση του αέρα. Ο Χέρσελ ανακαλύπτει τον Ουρανό το 1781, ενώ ένα χρόνο αργότερα γίνεται η πρώτη πτήση με αερόστατο από τους αδελφούς Μοντγκολφιέρ. Ο Τζον Μίτσελ δημοσίευσε τη θεωρία του για τις μαύρες τρύπες και το μετρικό σύστημα που αναπτύχθηκε κατά τη Γαλλική Επανάσταση και ορίστηκε ως επίσημο το 1795. Το πρώτο επιτυχημένο εμβόλιο για την ευλογιά δημιουργήθηκε τον επόμενο χρόνο.

Η Μαίρη Γουόλστονκραφτ δημοσίευσε την «Απενοχοποίηση για τα δικαιώματα της γυναίκας» το 1792. Ήταν η μητέρα της Μαίρη Σέλλεϋ, που γεννήθηκε με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, η οποία έγραψε τον Φρανκενστάιν, ένα αριστούργημα για την τερατογένεση που μπορεί να προκαλέσει η επιστήμη, όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να μιμηθεί τον θεό.

Η κλασική μουσική έφτασε στο απόγειό της χάρη στην ιδιοφυΐα του Μότσαρτ, του Μπετόβεν και του Χάυντν. Έγινε λιγότερο περίπλοκη και έκανε χρήση πιο καθαρών μελωδικών γραμμών. Οι ορχήστρες έγιναν μεγαλύτερες και υπήρξαν νέες προσθήκες στην κατασκευή πιάνων.

Τι θα φέρει το αύριο

Ο Κρόνος παραδίδει τη σκυτάλη στον Πλούτωνα, καθώς αποχωρεί από τον Υδροχόο στις 7 Μαρτίου 2023. Όταν ο Πλούτωνας μετά από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου 2023 εισέλθει στον Υδροχόο, μπορούμε να περιμένουμε να αυξηθεί η τάση για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, ειδικά στην επιστήμη και την τεχνολογία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένη η κοινωνία. Όμως πρώτα, τα κακώς κείμενα θα πρέπει να βγουν στην επιφάνεια. Πρέπει να αντιληφθούμε τι πρέπει να αλλάξει, πριν αποφασίσουμε τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Ήδη οι λαοί αισθάνονται την οικονομική και πολιτική καταπίεση να δυσκολεύει τη ζωή τους ολοένα και περισσότερο, έτσι η εξουσία μπορεί να περάσει στην «κοινωνία», αντί να έχει τον έλεγχο μόνο κάποια ομάδα ισχυρών που κυριαρχεί. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε εύκολα. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν αν δεν αλλάξουμε κι εμείς, σταματώντας να δίνουμε εξουσία και εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που δεν αξίζουν. Ίσως υπάρξουν συγκρούσεις και καθυστερήσεις, αλλά μακροπρόθεσμα ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα φέρει ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες βελτίωσης συνθηκών ζωής.

Επιστήμη, τεχνολογία και ενέργεια

Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στην ενέργεια και στα ορυκτά καύσιμα, έχουν ήδη αρχίσει με την ηλεκτροκίνηση και ένα καλό σενάριο είναι ότι μπορεί να υπάρξει και κάποια μορφή ελεύθερης ενέργειας από φυσικούς πόρους.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια τη διαφθορά στην επιστήμη και να αποκαλύψει πολλά. Να φωτίσει κάποια σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας, όπως πειράματα για βιολογικούς πολέμους, ρομπότ, βιοτεχνολογία και DNA.

Θα μπορούσαμε τα επόμενα χρόνια να δούμε ένα Διαδίκτυο πιο σωστό και ασφαλές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν κοινότητες με μεγαλύτερη αυτάρκεια, κοινή χρήση πόρων, κατασκευής, επισκευής και πολύ περισσότερης ανακύκλωσης που να διαχειρίζονται οι ίδιοι οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Θα μπορούσαμε όμως και να δούμε μεγαλύτερο έλεγχο του ατόμου και της κοινωνίας, ακόμη και μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Επίσης, ίσως βιώσουμε ένα αυξανόμενο κύμα ανθρώπων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν και να απορρίψουν αυτό το είδος ελέγχου. Πολλά πράγματα θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια και μπορούμε να περιμένουμε ότι η σχέση μας με την τεχνολογία θα είναι εντελώς διαφορετική από τον τρόπο που φανταζόμαστε. Μπορεί να δούμε τον κόσμο να γίνεται πιο αυτοματοποιημένος, αποξενωμένος, ναρκισσιστικός και ρομποτικός. Μπορεί να ζούμε πλέον με ρομπότ κατασκευασμένα για να αναπληρώσουν και τη μοναξιά μας.

Η τεχνολογία θα συνεχίσει να διεισδύει στις ζωές μας. Και ενώ φαινομενικά μας συνδέει, άλλο τόσο μας αποξενώνει και αδρανοποιεί την ικανότητά μας να είμαστε παρόντες, να δουλεύει αυτόνομα το μυαλό και το σώμα μας και να διατηρούμε όλα εκείνα τα μοναδικά στοιχεία που μας κάνουν ανθρώπους.

Αντί να περιμένουμε ότι η λύση στα προβλήματα μας πρέπει να είναι τεχνολογική, τα χρόνια που έρχονται θα πρέπει να εστιάσουμε στην ανθρωπιά, την ψυχή μας και να συμβάλουμε με αλληλεγγύη και καινοτόμες ιδέες για να ζούμε όλοι ισότιμα και ειρηνικά μέσα στην κοινωνία.

Πηγή: asibiliou.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ